Sliding gates
LiukuportitLiukuportitLiukuportitLiukuportit

Liukuportit

Liukuportti on oiva valinta ajoportiksi, jos kulkuaukon leveys on esimerkiksi 4-10 m, kääntyville lehtiporteille ei ole tilaa, valvottavaa ajoneuvoliikennettä on melko paljon tai jos muuten vain haluat kohteeseesi tyylikkään ja helppokäyttöisen portin. Valmistamme itse kaikki asentamamme liukuportit, joten pystymme hyvin tekemään myös räätälöityjä liukuporttiratkaisuja asiakkaidemme vaihteleviin kohteisiin. Liukuportit ovat vakiona alumiinin värisiä, mutta portteja on mahdollista saada myös maalattuna RAL-väreissä. Säletäytteisissä porteissa voidaan maalata myös portin täyte.

Pyydä tarjous

Liukuportin tarvitsema tila

Vaikka liukuportti on erinomainen vaihtoehto myös kapeisiin ja ahtaisiinkin paikkoihin, vaatii se aukeamiseen reilusti tilaa sivusuunnassa. Liukuportit asennetaan valetun betonipalkin päälle ja liukuportin kanto-osa palkin päällä on kaksi metriä. Eli 8m leveään aukkoon asennetaan 10m pitkä porttilehti ja saman verran tarvitaan tilaa sivulle. Liukuportit on mahdollista asentaa myös kaksiosaisena, jolloin liukuportti voidaan asentaa jopa 16 metriä leveään kulkuaukkoon.

Liukuportin rakenne

Liukuportin kehys on valmistettu 80x127 mm profiilin alumiiniputkesta. Portin alaosassa on alapalkkiprofiili, jonka sisällä olevat liukupyörästöt on kiinnitetty yhtenäiseen teräspalkkiin. Siellä liukupyörästöt ovat suojassa lumelta ja jäältä, mikä takaa liukuportin toiminnan myös talvella. Liukuporttiemme täytteenä käytetään asiakkaan toiveen mukaan joko panssariverkko- tai säletäytettä.

Liukuportin mitat

Liukuporttien vakiokorkeudet menevät aitakorkeuksien mukaisesti, mutta pystymme valmistamaan 800mm-3000mm korkeita liukuportteja. Maksimileveys yhdelle porttilehdelle on 10m. Valmistamme myös erikoismittaisia portteja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Portin jäykkyys on varmistettu diakonaalituilla, joten pitkätkin portit ovat tukevia ja hyvin liukuvia.

Liukuportin automatiikka

Valmistamme liukuportteja sekä käsikäyttöisinä että automatiikalla ohjattuina. Konekäyttöistä porttia voidaan ohjata esimerkiksi radiokaukosäätimellä, GSM-ohjauksella tai liittää ohjaus asiakkaan omaan kulunvalvontaan. Koneistettu liukuportti on helppokäyttöinen ja huoleton ratkaisu, joka mahdollistaa myös portin ajastamisen ja etäkäytön. Koneistona käytämme ainoastaan MFZ-Ovitorin Pohjoismaisiin olosuhteisiin kehitettyjä laitteita. Liukuporteillamme on CE- hyväksyntä.