Other products
Muut tuotteet

Muut tuotteet

Valmistamme erilaisten aitojen ja porttien lisäksi myös monia muita, hitsatusta verkosta tehtyjä, tuotteita, joihin kannattaa tutustua tarkemmin. Tällä sivulla on esitelty kivikorit, pienpetopyydys, sorsanpesät sekä omenapuun suojaverkot.

Kivikorit ja niiden käyttötarkoitus

Kivikoreja voidaan käyttää infra- rakentamisessa, viherrakentamisessa ja ihan yksityisilläkin pihoilla aitana suojaus- ja rajaustarkoituksissa. Kivikoreja voi käyttää esimerkiksi jos tarvitaan näkö- tai äänisuojaa, rajata tai jakaa piha-aluetta tai tukimuuria korkeuserojen tasaamiseen ja maan pengertämiseen.

Kivikorit

Kivikorit tehdään käyttökohteen mukaisesti joko Legi- verkkoelementeistä tai 75x75mm kivikoriaitaverkosta. Molemmat ovat riittävän vahvoja kestämään kivien aiheuttamaan painetta. Kivikoreja on mahdollista saada eri levyisinä ja pituisina eli räätälöitynä kuhunkin kohteeseen sopivaksi.

Pyydä tarjous

Kivikorit

Kivikorien eri sivut kiinnitetään toisiinsa sinkilöillä eli C-renkailla. Kohteesta riippuen kivikoreja voidaan käyttää kannellisena tai ilman kantta. Kivikoreihin lisätään väliseiniä kestävyyttä lisäämään. Kivikorien sivujen välille pingotetaan myös sidetankoja, jotta korin muoto säilyy. Kivikoreissa käytettävät kivet eivät kuulu valikoimiimme, mutta annamme vinkkejä niiden hankkimiseen.

Pienpeto-loukku

Pienpetoloukku sopii monen kokoiselle riistalle, mutta esimerkiksi supikoirien pyytämisessä se on osoittautunut tehokkaimmaksi, koska on perinteisiä pyyntiloukkuja suurempi ja avonaisempi. Pienpetoloukku tulisi sijoittaa saaliseläimen kulkureitin varteen suojaisaan paikkaan. Totutteluruokinnan ajaksi loukku voidaan lukita laukeamattomaksi. Syötti voidaan kiinnittää rautalankaan tai polkulevyyn. Pyydyksen pohja estää kiinni jääneen eläimen kaivautumisen pois loukusta, mutta se on hyvä peittää jollain luonnon karikkeella, jotta eläin uskaltautuu menemään syötille. Pyydyksen ollessa vireessä, on tärkeää tarkistaa se päivittäin.

Pienpetoloukun mitat

Pienpetoloukku on valmistettu 3mm vahvuisesta kestävästä kuumasinkitystä verkosta, jonka silmäkoko on 30x60mm. Toimituspaketti sisältää loukun kasaamiseen ja virittämiseen tarvittavat osat. Työkaluiksi tarvitset lisäksi sinkiläpihdit ja sivuleikkurit. Loukku painaa 28 kg ja sen ulkomitat ovat 66x127x200cm. Pienpetoloukku toimitetaan kasaamattomana.

Pyydä tarjous

Sorsan keinopesä

Sorsalintukannat ovat vuosien myötä laskeneet ja niitä on alettu elvyttää muun muassa tekemällä sorsille keinopesiä. Niiden idea on luoda sorsille maapesää turvallisempi paikka pesiä. Kokemukset keinopesistä ovatkin osoittaneet, että tuubimallisten keinopesien avulla on onnistuttu huomattavasti parantamaan sorsalintujen pesinnän onnistumisprosenttia.

Sijainti ja asentaminen

Paras paikka tekopesälle on rantavedessä heinikon laidassa, semmoisella alueella missä sorsalinnut muutenkin pesivät. Sorsan keinopesät on paras asentaa paikoilleen jo kevättalvella jäältä käsin. Keinopesä on hyvä laittaa noin metrin korkeudelle, jotta pedot, kuten supit ja minkit, eivät sinne pääse eikä veden korkeuden vaihtelut haittaa. Sorsan pesä kannattaa kiinnittää joko metalliputken tai tukevan muoviputken päähän. Jalustan voi tehdä myös puusta, mutta silloin tulee tehdä jonkinlainen kiipeämisen este minkkejä varten. Tuubimallisen pesän on hyvä olla vähintään noin metrin pituinen, sillä silloin varislinnut ja lokit eivät pääse niin helposti pesään munia särkemään.

Tuubi

Sorsan tullessa tuubimaiselle pesälle se joko laskeutuu ensin veteen tai ui muuten pesän viereen ja menee pesäänsä lennähtämällä ylöspäin. Pois lähtiessä sorsa taas pudottautuu ensin veteen ja lähtee vasta sitten lentoon. Tuubimallisesta pesästä on myös kuoriutuneiden poikasten helppo pudottautua veteen.

Pyydä tarjous

Keinopesän mitat

Sorsa ei itse vie pesäänsä pehmikkeita, joten pesän asentajan on ne itse sinne laitettava. Pehmikkeenä voi käyttää esimerkiksi kuivia heiniä, olkia tai järviruokoa. Pehmikkeet eivät sisälly toimitukseen. Keinopesän pituus on 105 cm ja sisähalkaisija on noin 29cm ja ulkohalkaisija noin 38cm. Sorsanpesät toimitetaan rullana, josta saa tehtyä yhden keinopesän.

Omenapuun suojaverkkoja

Syksyisin puutarhassa olevien niin omenapuiden kuin muidenkin hedelmäpuiden rungot tulisi suojata metallisella tiheällä verkolla. Erityisesti nuorehkojen puiden kuori maistuu jäniksille liiankin hyvin. Ja maistuu ne peuroille tai kauriillekin, jos niitä on alueella. Hedelmäpuiden lisäksi olisi hyvä suojata myös esimerkiksi nuoret pylväshaavat ja terijoensalavat.

Pyydä tarjous

talvisuojaus

Vaikka hedelmäpuiden runkojen suojauksesta olisikin huolehdittu, niin talvella paksu hanki saattaa silti altistaa puut jänisten ja hirvieläinten vahingoille. Silloin kannattaa lapioida lunta puiden ympäriltä tai tampata kengillä matalammaksi, jotta suojaverkosta olisi eniten hyötyä. Keväällä ei kannata kiirehtiä suojaverkkojen poistamista, sillä puun kuori maistuu jäniksille yllättävän pitkään. Vasta kun tuoretta ruohoa alkaa olla vähän joka puolella, puun rungot saavat olla rauhassa.

Suojaverkon mitat

Valmistamamme suojaverkot pysyvät pystyssä ilman tukea. Alareunaan on jätetty muutaman sentin pituiset terävät pystylangat, jotka painuvat maahan kiinni pystytysvaiheessa. Suojaverkkomme on taiteltava malli ja se muodostuu viidestä suorakaiteen muotoisesta verkosta (40x142cm). Suojaverkkomme ovat normaalia korkeampia (142cm), jotta ne suojaisivat puita paremmin hankipeitteen aikaan ja myös pieniltä hirvieläimiltä.