Leaf swinging gates and access gates
Lehti- ja käyntiportitTeollisuustonttia ympäröi panssariverkosta tehty aita sekä leveä, alumiininen saranallinen ajoportti.Rakennusten välistä piha-aluetta suojaa musta elementtiaita ja pihan molemmilla puolilla on saranoidut yhdistelmäportit, joissa on sekä ajoportti että käyntiportti.Pallokenttä on ympäröity mustalla elementtiaidalle, jossa on kaksilehtinen saranaportti huoltoajoa varten.Leikkipuiston ympärillä on tummanharmaa elementtiaita sekä yhdistelmäportti, jossa on saranoitu, kaksilehtinen ajoportti sekä yksilehtinen käyntiportti.Uimarannalle johtava saranoitu vihreä käyntiportti on auki.

Lehti- ja käyntiportit

Teräs- ja alumiiniporttivalikoimastamme löytyy erilaisia lehti- ja käyntiportteja eri aitakorkeuksille ja leveydeltään 1-8 metrin kulkuaukkoihin. Portit tehdään useimmiten tilauskohtaisesti, joten ne suunnitellaan ja mitoitetaan tarpeeseen ja kohteisiin sopivaksi. Porttilehdet on tehty alumiinista tai teräksestä pylväät on portin tyyli ja väri määräytyvät aidan mukaan, mutta lehti-ja käyntiportteja saa aitaelementti-, panssariverkko- ja säletäytteellä. Yleensä portit kuumasinkitään ja pulverimaalataan, mutta portteja on mahdollista saada pelkästään kuumasinkittynäkin.

Pyydä tarjous

Lehtiportti

Lehtiportti voi olla joko yksi- tai kaksilehtinen. Useimmiten porttilehdet ovat symmetrisesti samankokoisia, mutta tarvittaessa porttilehdet voidaan tehdä myös eri levyisinä.
Lehtiportteja käytetään yleensä kohteissa, joissa on jonkin verran tarvetta ajoneuvoliikenteelle. Kohteesta riippuen lehtiportti voidaan avata joko sisään- tai ulospäin.
Portti voi olla pääosin kiinni tai sen voi myös pitää avoinna esimerkiksi maasalpojen avulla. Lehtiportteja, joita myös huolto- ja ajoporteiksi sanotaan, käytetään erityisen paljon esimerkiksi koulujen, päiväkotien, leikkipuistojen ja urheilukenttien yhteydessä.

Lehtiportin mitat

Lehtiporttien korkeus määräytyy yleensä aidan korkeuden mukaisesti, mutta se voi vaihdella 600-6000mm välillä. Yksilehtisen portin leveys voi olla 800-4000 mm ja kaksilehtisen leveys 8000 mm asti.

Yhdistelmäportti

Lehtiporteista voidaan käyttää myös nimitystä saranaportti tai ajoportti. Ja kun lehtiporttin yhteyteen laitetaan käyntiportti, käytetään siitä usein termiä huoltoportti. Tällainen yhdistelmäportti on hyvin suosittu vaihtoehto silloin kun aidatulle alueelle menee enimmäkseen jalankulkijoita, mutta ajoneuvoliikennettäkin on jonkin verran, esimerkiksi huoltotarkoisessa.

Käyntiportti

Jalankulkijoille tarkoitettu käyntiportti on aina 1-lehtinen, mutta sen leveys voi olla 1-3 m. Käyntiportin korkeus suhteutetaan käyttötarkoituksen, aidan korkeuden ja asiakkaan toiveiden mukaan sopivaksi.

Porttien vakiovärit

Vakioväreinä niin käyntiporteille kuin lehti- ja yhdistelmäporteillekin on alumiinin lisäksi tummanvihreä (RAL 6005), tumman harmaa (RAL 7016) ja vaalean harmaa (RAL 7023). Muita värejä saa tilauksesta.

Porttien lukitus

Matalissa käyntiporteissa käytetään useimmiten nostosalpalukitusta tai mekaanista lukkoa kahvan kanssa. Erityisesti päiväkodeissa ja muissa turvalukitusta vaadittavissa paikoissa suositaan Drop-lukkota tai yhdistettyä kääntösalpa-kiväärisalpalukitusta. Kaikkiin lehtiportteihin kuuluu vakiona riippulukkokorvake sekä maasalpa. Matalissa lehtiporteissa käytetään yleensä myös kääntösalpalukitusta tai mekaanista lukkoa.